Recreatie

Zoals ook in het MER wordt aangegeven wordt het projectgebied zeer veel gebruikt voor laagdynamische recreatie (wandelen, fietsen, …). Door het inrichten van een asbeststort op de locatie gaan deze mogelijkheden verloren. Wie gaat nog wandelen en fietsen rond een asbeststortplaats…?!

Op p.125 wordt gesteld dat er geen speelzones in de buurt van het projectgebied aanwezig zijn. Dit kan kloppen volgens officiële sites, maar de praktijk is anders:

  • Bos Ten Berg (ca 200m van het projectgebied): dit bos is in privé-handen en werd onlangs opnieuw aangeplant. Het werd voor de heraanplanting gebruikt als speelbos door oa de plaatselijke jeugdbewegingen. Eens het nieuwe plantgoed sterk genoeg is, wordt dit opnieuw opengesteld.
  • Bos aan café De Steenput (ca 600m van het projectgebied): dit bos is eveneens in privé-handen en wordt zeer frequent gebruikt als speelbos door oa de plaatselijke jeugdbewegingen.

Elk jaar in december wordt de streek rondom Berg omgetoverd in een echt cyclocross-gebeuren. Al 30 jaar gaat de typische kerstcyclocross door op een parcours dat zowel de bossen op Berg aandoet, alsook de onverharde wegen vlakbij de Balegro-site.